Буйната растителност на легендарния футболен терен на стадион Локомотив във

...
Буйната растителност на легендарния футболен терен на стадион Локомотив във
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел”: Намери се кой да окоси легендарен терен за футбол и ръгби във Варна

Буйната растителност на именития футболен терен на стадион „ Локомотив ” във Варна скоро ще бъде окосена. Това заяви за „ Петел ” шефът на ръгби клуб „ Варна ” Пенко Кънев.

„ С Дирекция „ Спорт ” към общината и футболния „ Спартак 1918 ” постигнахме единодушие да използваме терена за ръгби. Намерил съм косачка и съм обезпечил бензин, само че когато вали и времето е влажно, не става за косене. Чакам единствено два слънчеви дни и за 4 часа ще се оправя ”, сподели Кънев.



Той добави, че с изключение на от неговите гении, теренът може да се употребява и от „ Спартак 1918 ”, в случай че през пролетта се извърши ремонт на тревното прокитие и си върне естествения тип.  



„ След като го окосим, ще става за тренировки за ръгби, само че за футбол би трябвало да се възвърне тревното покритие. Надявам се, че и това ще се случи, защото доста спортни бази в града се реновираха и обновиха, а особено този терен на „ Локомотив ” е с голяма история. На него израснаха генерации футболисти на „ Спартак ” и ръбисти ”, и са се играли паметни мачове ”, сподели още Кънев.



Когато на въпросната земя на „ Локомотив ” имаше съвършена тревна настилка през 70-те и 80-те години на XX век, на нея упражняваха и играеха мачове децата, юношите и дублиращия отбор на футболния „ Спартак ”. Мъжете пък използваха терена за тренировки.

На него се подготвяха също и играеха срещи от държавното състезание гении и мъже от ръгбито.



В края на предишния и изключително през този век обаче теренът загуби своето предопределение. От години върху него храстите и растителността са се извисили на повече от метър и наподобяват джунгла, в която се разхождат кучета.



Оформена е въпреки всичко и пътечка, по която минават хора. Такива, които редуцират маршрута си или отиват да бягат за здраве край изкуствения терен по-долу, или футболни гении от школата на спартаклии.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР