Бурята Киара, която връхлетя Северозападна Европа, създаде транспортен хаос по

...
Бурята Киара, която връхлетя Северозападна Европа, създаде транспортен хаос по
Коментари Харесай

Кой казва, че най-добрите пилоти са мъже?


Бурята " Киара ", която връхлетя Северозападна Европа, сътвори транспортен безпорядък по летищата. Въпреки мощния вятър водачите съумяват да овладеят машините и да се приземят безаварийно. Един от самолетите, който се пребори с бурята, беше ръководен от българка – командир Райна Косева, част от екипа на " България Ер ".



Косева освен че има над осем хиляди летателни часа зад тила си, само че е и майка на три деца. В специалността е невъзмутима, тъй като има вяра в това, че не са нужни опити, а дисциплинираност: " Всичко е по правила и ние ги съблюдаваме. Това ни е работата. Полетите се извършват от разнообразни видове самолети и всеки вид аероплан си има своите ограничавания. Най-вероятно тези, които са си отменили полетите, техните самолети не са разрешавали приземяване в такива условия. "

Заради насрещния вятър полетът е траял с към 30 минути повече от нормалното. Дъждът и турболенцията са създавали неприятни чувства за пасажерите, само че като събитие е безусловно безвредно, тъй като водачите, на които доверяваме живота си, са подготвени. 

 
Екипът от дами астронавтки написа история в космоса
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР