Бурята Франк, бушуваща край бреговете на Великобритания, стана причина за

...
Бурята Франк, бушуваща край бреговете на Великобритания, стана причина за
Коментари Харесай

Температурата на Северния полюс за първи път подскочи над нулата

Бурята Франк, вилнееща край крайбрежията на Англия, стана причина за внезапно повишаване на температурите на Северния полюс над нулата, оповестява Telegraph.

Както написа изданието, в сряда на Северния полюс е записана температура +1°C, където всекидневно по това време на годината температурата е близка до -30°C.

Според представители на Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), моделите на прогнозата, основаващи се на данните от спътници, „ са посочили за малко температури над 32°F (0°C) на Северния полюс “.

Както оповестява изданието, няма наземни принадлежности за премерване на температурата на Северния полюс, защото през по-голяма част от годината този район е вцепенен от ледове.

Но метеоролозите считат, че стълбът на термометъра в действителност може да е подскочил над нулата, защото бурята Франк, предизвикала порои и мощни ветрове в Британия, е изтласкал потока топлота с тропически въздух, който е достигнал от Северния полюс и е провокирал малко аномално покачване на температурите.

Силните дъждове и стихии не престават в Северозападна Англия от началото на декември. В първите дни на месеца заради стихията 60 000 домове останаха без електричество, а от Епълби бяха евакуирани към хиляда поданици.

Около Коледа върху района връхлетя нова стихия, тя докара до изключване на електричеството в 7000 дома и наводнения в селищата и градовете на графство Къмбрия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР