Буря в Балтийско море причини наводнения по крайбрежието на Германия

...
Буря в Балтийско море причини наводнения по крайбрежието на Германия
Коментари Харесай

Буря в Балтийско море наводни градове в Германия и Дания /видео/

Буря в Балтийско море аргументи наводнения по крайбрежието на Германия и Дания тази заран, съобщи ДПА. Агенцията прецизира, че се чака бурята да доближи връхната си точка късно вечерта.
В Германия улиците покрай морето в пристанищните градове Фленсбург, Кил, Любек и Визмар са били под вода, наводнения е имало и в други селища по брега. На места в Германия и Дания са прекратени фериботните транспорти. Очаква се бурята да засегне и региони в Южна Швеция.
" Възможни са бурни ветрове по крайбрежията на Балтийско време и островите до 2 ч. след среднощ ", съобщи Ане Вийзе от националната метеорологична работа на Германия. Германската морска и хидрографска организация планува довечера пик на бурята по крайбрежията на Кил и Любек.
Прогнозите сочат също, че във фиорда Фленсбург, в непосредствена непосредственост до немската граница с Дания, равнището на водата ще се увеличи с два метра. Подобно повишаване не е следено там от близо век, показва ДПА. " Водата идва. Вече е до вратата ни ", съобщи представител на полицията във Фленсбург.
На датска територия се чака бурята да е даже по-силна. Датската метеорологична работа предвижда повишаване на равнището на водата до 2,4 метра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР