Буря удари Великобритания, Северна Германия и Южна Скандинавия за трети

...
Буря удари Великобритания, Северна Германия и Южна Скандинавия за трети
Коментари Харесай

Буря връхлетя Северна Европа, убивайки най-малко 4 души

Буря удари Англия, Северна Германия и Южна Скандинавия за трети ден със мощни ветрове, пороен дъжд и бурни талази, които аргументи наводнения, спирания на електрозахранването, евакуации и разстройства в трафика

От Associated Press, 21 октомври 2023 година, 6:27 ч. сутринта в Шотландия в четвъртък и петък.

Gale- мощни ветрове провокираха бурни талази по южните крайбрежия на Балтийско море, пробивайки отбраните против наводнения в крайбрежните региони на Дания и Северна Германия. Във Фленсбург, немски град навръх юг от границата с Дания, равнищата на водата се повишиха с повече от 2 метра до най-високото равнище, записано от един век, заяви ДПА. Електрозахранването в наводнените елементи на града беше спряно от съображения за сигурност.

Фериботните линии и железопътните услуги бяха краткотрайно прекратени в засегнатите региони в Германия, Дания и Южна Швеция. Летището в Копенхаген анулира 142 полета заради бурята в петък, само че възобнови интервенциите си в събота сутринта.

Хората бяха евакуирани от домове и къмпинги в мощно засегнатите региони в Дания и десетки от хората останаха без ток. Община Хадерслев в южна Дания реши да изтегля цялото крайбрежие.

„ Ситуацията на брега към този момент е толкоз сериозна, че е прекомерно рисково да останем там. Всички наранени региони са евакуирани и екипите за незабавна помощ изтеглят своите екипи “, сподели общината в обява във Фейсбук късно в петък. Засега не е ясно какъв брой хора са наранени.

Датският метеорологичен институт предизвести за мощни ветрове и високи равнища на водата през уикенда.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > В Шотландия в събота бяха планувани до 4 инча (100 мм) дъжд и няколко града останаха под червен метеорологичен сигнал, най-високото равнище, което значи, че има заплаха към живот.

Метеорологът от Метеорологичната работа Джонатан Вотри сподели, че в елементи от източна и северна Шотландия към този момент е имало дъжд от месец и половина по време на бурята, с повече превалявания идва, което може да „ приближи тези региони до два месеца дъжд в границите на три дни. “

В най-тежко засегнатия град Бречин, жителите на повече на над 300 домове беше казано да изоставен, преди река Саут Еск да наруши крайбрежията си в петък, надигайки се с съвсем 4 метра (13 фута) над нормалното си равнище и изпращайки вода, изляла по улиците.

Шотландската организация за запазване на околната среда предизвести, че втора огромна река, Дон, може да пробие в събота. Първият министър на Шотландия Хумза Юсаф сподели: „ За страдание е ясно, че не сме видели последната част от тази стихия “. Бурята докара до разстройства в Обединеното кралство, като няколко основни пътища и железопътни линии бяха затворени заради наводнения. Летище Лийдс-Брадфорд в Северна Англия остана затворено в събота.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР