Бурно недоволство, изразено с отворено писмо към вътрешния министър Младен

...
Бурно недоволство, изразено с отворено писмо към вътрешния министър Младен
Коментари Харесай

Пожарникарите не издържаха и поискаха МВР да не им прибира парите

Бурно неодобрение, изразено с отворено писмо към вътрешния министър Младен Маринов, избухна измежду българските пожарникари. Основната причина е неналичието на финансиране за българската пожарна работа.
Според ръководителя на профсъюз " Огнеборец " Венцислав Станков ситуацията е нетърпимо, а към този момент вътрешният министър Младен Маринов не е посочил предпочитание да приказва за проблемите. По думите на Станков пред Българска национална телевизия, през тази година за пожарната би трябвало да има планувани финансови разноски за 50 млн. лв., а вместо това те ще са единствено 2,7 млн. лв.. Разчетът на бюджета пък е 24 млн. лв., само че ще бъдат дадени 15 млн. лв..
През последните три години има задържане на пари, които не се превеждат, а са планувани по бюджет, настоя ръководителят на " Огнеборец ". През предходната година ни бяха взети 8 млн. лв., а в края на 2016 година – 20 млн. лв., сподели Станков пред Нова телевизия.
Станков беше безапелационен и, че в България има доста огромни проблеми с оборудването. Има региони в България, където нито една лицева маска за дихателен уред не дава отговор на условията, само че няма с какво друго да работим, сподели той. И уточни, че са ремонтирани доста здания на пожарни с европари, само че няма запас за техника.
Ако няма схващане от политическото управление на Министерство на вътрешните работи за промени в Наредбата за облеклото, нямаме различен избор, с изключение на да протестираме, предизвести Станков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР