Бурно море и мъртво вълнение – тази нетипична комбинация се

...
Бурно море и мъртво вълнение – тази нетипична комбинация се
Коментари Харесай

Морето остава опасно и днес заради мощно мъртво вълнение

Бурно море и мъртво неспокойствие – тази нетипична композиция се отнася за съвсем цялото Черноморие сега. Това е и повода за трагичния случай във Варна, който приключи със гибелта на 14-годишно момиче.

На 15 август морето остава рисково поради мощно мъртво неспокойствие, флагът ще е червен, сподели за bTV Симеон Карадимов, избавител на Централния плаж в Бургас. Морето единствено видимо е умерено, откакто е спряла ветровата вълна. Има и доста дънни ями, който също са доста рискови, посочи спасителят.

Той подсети също, че би трябвало да посещаваме единствено охраняеми плажове и да се съобразяваме с напътствията на спасителите. Ако въпреки всичко попаднете в мъртво неспокойствие, би трябвало да се отпуснете, а не да плувате против вълнението. Важното е да запазите успокоение е да подадете инструкции на спасителите.

" Най-големият проблем при червен байрак е неспазването на инструкции. Той не се поставя случайно. Единственото, което можем да създадем, е да ги подканим да излязат от морето ", разяснява още Карадимов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР