Бурните протести на феновете на британския футболен гранд Манчестер Юнайтед

...
Бурните протести на феновете на британския футболен гранд Манчестер Юнайтед
Коментари Харесай

Ман Юнайтед загуби 200 млн. паунда заради бойкота на феновете

Бурните митинги на почитателите на английския футболен гранд " Манчестер Юнайтед " против притежателите от семейство Глейзър донесоха на клуба пропусната облага в размер на 200 млн. паунда, оповестява в. " Гардиън ". След несполучливия опит за образуване на Европейска Суперлига почитателите на " алените дяволи " възобновиха своите митинги против американските предприемачи, почнали още при пазаруването на клуба от тяхна страна през 2005 година.

Миналата неделя хиляди последователи на отбора се събраха към " Олд Трафорд ", а някои от тях даже нахлуха на стадиона, което докара от отсрочване на огромното дерби с " Ливърпул ". Впоследствие недоволните от ръководството на клуба почитатели започнаха акция за протест на продуктите на всички спонсори и сътрудници на " Ман Юнайтед ".

Именно това е тормозило английската компания " Дъ Хът Груп ", която е била напълно покрай десетгодишна договорка с клуба на стойност 200 млн. паунда. Един от продуктите на компанията - Myprotein, е трябвало да бъде рекламиран на подготвителните екипи на Юнайтед в идващите 10 години против 20 млн. на година. Ръководството на компанията обаче се е тормозило от заканите на почитателите за протест и в петък е съобщило на един от шефовете на " Манчестер Юнайтед " Ричард Арнолд, че договорката пропада.

Договорът на " алените дяволи " с сегашния сътрудник за подготвителните екипи AON изтича на 30 юни, което значи, че в този момент управлението на Юнайтед разполага с доста малко време, с цел да откри нов спонсор.

Към момента " Дъ Хът Груп " и " Манчестер Юнайтед " отхвърлят формален коментар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР