Бурни дебати предизвика на последното заседание на общинския съвет в

...
Бурни дебати предизвика на последното заседание на общинския съвет в
Коментари Харесай

Апетитен имот на търг

Бурни диспути провокира на последното съвещание на общинския съвет в Пловдив проблема с терен от 5 декара до Mall Plovdiv и стартирането му на търг. В последна сметка беше решено вложителите, които имат интерес към парцела и биха вложили 1.14 млн. лева, да показват плановете си пред Общинския съвет.

Въпреки че капиталовото желание на бизнесмените е за създаване на частно учебно заведение „ Класик”, част от опозицията, одобри резервирано предлагането. Опасенията им бяха в две посоки – от една страна дали върху терена няма да изникни следващия жилищен комплекс, вместо учебно заведение, а друга част от съветниците смятаха, че е по-добре там да бъде направено общинско, а не частно образователно заведение.

Кметът на Пловдив Иван Тотев спря продажбата на парцела, защото в началото се предвиждаше да бъдат дадени 10 декара. Поради това теренът беше разграничен на две елементи от по 5 декара, като концепцията е едната част да бъде дадена на частното учебно заведение, а другата да бъде отредена за детска градина в гъсто застроения регион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР