Бурите и дъждовете се завръщат след кратка почивка през последните

...
Бурите и дъждовете се завръщат след кратка почивка през последните
Коментари Харесай

Дъждовете и бурите са завръщат, температурите падат рязко

Бурите и дъждовете се завръщат след къса отмора през последните дни. За през днешния ден е разгласен жълт код за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 5 области в Северозападна България.  Обяд и следобяд ни чака горещо време, като температурите в Пловдив ще доближат до 32 градуса. Привечер обаче се чакат гръмотевични стихии и дъждове, които ще донесат хладина. През уикенда оптималните температури ще доближават до 25 градуса, предава trafficnews.bg.

Ето и детайлна прогноза за на следващия ден от Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките

тмосферното наляганe денем ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца, а вечерта ще стартира да се покачва.

През нощта и в утринните часове ще има раздрана облачност, тук-там намаляваща до незначителна. Утре към обяд, под въздействието на добре изразен леден атмосферен фронт, изначало в северозападната половина от страната, а по здрач и през нощта и в източните региони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони, основно от Северозападна България и Предбалкана, преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Очакват се градушки. Температурите ще са към момента високи - оптималните ще са от към 27° в северозападните, до към 33-34° в югоизточните региони. До вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира сензитивно захлаждане.

Над планините сутринта ще има и слънчеви часовe, само че към обяд първо в масивите в Западна България, а по-късно денем и в останалите планински региони, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони обилни. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите денем ще са към момента високи и оптималната на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 13°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР