Бури, които образуваха десетки торнада, отнеха живота на най-малко 26

...
Бури, които образуваха десетки торнада, отнеха живота на най-малко 26
Коментари Харесай

Най-малко 26 души са загинали в резултат на бурите в САЩ

Бури, които образуваха десетки торнада, лишиха живота на минимум 26 души в дребни и огромни градове в Юга и Средния запад на Съединени американски щати , минаха през столицата на Арканзас - Литъл Рок, срутиха покрива на пъла концертна зала в Илинойс и раниха доста хора в събота, оповестява Асошиейтед прес.

Потвърдени или хипотетични торнада в минимум осем щата унищожиха домове и предприятия, изкорениха дървета и опустошиха жилищни региони в необятен пояс от север на юг. Сред починалите са минимум девет души в един окръг на щата Тенеси, четирима души в дребния град Уин, Арканзас, трима в Съливан, Индиана, и четирима в Илинойс.

Смъртни случаи в следствие, бяха обявени в Алабама и Мисисипи. Един човек почина в Литъл Рок, Арканзас, където градските управляващи споделиха, че повече от 2600 здания се оказали на пътя на едно торнадо.
 21 са в болница след прекосяване на торнадо в Арканзас
21 са в болница след прекосяване на торнадо в Арканзас

Най-малко трима са умряли

Жителите на Уин, град с население от към 8000 души на 80 километра западно от Мемфис, Тенеси, се разсъниха в събота, с цел да открият, че покривът на гимназията е нарязан на части и прозорците й са издухани. Огромни дървета са повалени на земята, изтръгнати с корените, а доста домове и бизнеси са останали без прозорци и покриви.

Губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби разгласи изключително състояние и изиска помощ от Националната армия .

Повече от 530 000 домове и предприятия останаха без електричество към обяд в събота , над 200 000 от тях в Охайо, съгласно PowerOutage.us.

Обширната система от стихии също провокира горски пожари в южните равнини , като управляващите в Оклахома оповестиха за близо 100 обособени естествени пожара в петък.
 Торнадо взе минимум 23 жертви в Съединени американски щати Обновена
Торнадо взе минимум 23 жертви в Съединени американски щати

Стихията е оставила зад 160 км дълга диря от опустошения зад себе си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР