Бури и градушки връхлетяха части от България. Огромни ледени късове,

...
Бури и градушки връхлетяха части от България. Огромни ледени късове,
Коментари Харесай

Бури и градушки връхлетяха части от България

Бури и градушки връхлетяха елементи от България. Огромни ледени парчета, колкото човешка длан, изпочупиха прозорци и пробиха изолацията на жилищни здания в Червен бряг.Силен проливен дъжд, съпроводен от градушка, затрудни съществено и придвижването по пътя от и за ферибота в Оряхово и към АЕЦ „ Козлодуй. Стихията се изви в час пик, когато трасето е извънредно натоварено.

Подобни местни превалявания имаше в цяла Северозападна България. Хората алармират за градушки на Подбалканския път в региона на Копривщица. Ледени парчета са паднали и в Софийско. Стихията не е подминала и Кърджали. Бурята събори десетки дървета и клони в Пловдив. Част от тях паднаха върху коли. Сигнали за блокирани улици и скъсани жици постъпват в последните два часа на телефон 112. Има и вреди по фасади на здания.
 Градушка като яйде потроши коли в Червен бряг (ВИДЕО) Градушка като яйде потроши коли в Червен бряг (ВИДЕО)
Ледени топчета с размера на яйце се изсипаха в Червен бряг, оповестиха фенове на бТВ. Нанесени са съществени материални вреди по леки ав...



Паднало дърво и клони затрудниха придвижването на входа на Пловдив на влизане от Карлово. Полиция е пристигнала на мястото и се чака пожарникари да отстранят трудностите от пътя. Екипите се борят и с отстраняването на дърветата от коли в града. Наводнение и в центъра на Велико Търново. Централната улица на остарялата столица се трансформира в река. Отново под вода са магазини и аптека, което се случва за повторно в границите на една седмица. Подобна беше обстановката и на други местоположения в центъра на града. 20 сигнала за паднали дървета след мощния вятър в Шумен са получени довечера в регионалната дирекция на полицията, оповестява БНР. Временно е прекратено придвижването на влаковете сред гарите Разград-Самуил-Хитрино заради щета в контактната мрежа, осведомят от БДЖ.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР