Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, обвинен в укривателство

...
Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, обвинен в укривателство
Коментари Харесай

Съдът пусна Бенчо Бенчев, обвинен че крил Митьо Очите, да се лекува в Истанбул

Бургаският предприемач и общински консултант Бенчо Бенчев, упрекнат в укривателство на несебърския необут Димитър Желязков-Митьо Очите, ще може да се лекува в Турция. Това реши през днешния ден районният съд в Бургас, като анулира еднократно възбраната на обвинения да напуща страната, оповестиха за " 24 часа " от пресцентъра на съда.

Бенчев, който от години страда от съществено неврологично заболяване, ще може да се лекува в турска клиника до 31 март. На 1 април той още веднъж ще би трябвало да се яви в съда за идващото съвещание. Тогава се чака в бургаския областен съд да бъде доведен за разпит Димитър Желязков.

Освен в персонално укривателство зърненият необут е упрекнат и в държане на огнестрелни оръжия и муниции.

До покачване на обвинявания против Бенчев се стигна, откакто през август, 2018 година той бе арестуван в Истанбул дружно с още няколко души, сред които и Митьо Очите. По-късно от прокуратурата оповестиха, че Бенчев е извел Желязков от Гърция и го е транспортирал до Турция, където на свое име му наел стая в първокласен хотел.

Желязков пък се проверява като водач на проведена незаконна група за рекет, палежи и наркоразпространение. 14 от хората му бяха задържани след акция на спецпрокуратурата и ГДБОП на 2 август, 2018 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР