Бургаският апелативен съд отхвърли искането за домашен арест на 34-годишния

...
Бургаският апелативен съд отхвърли искането за домашен арест на 34-годишния
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, поръчал взрив в къщата на майката на детето му

Бургаският апелативен съд отхвърли настояването за домакински арест на 34-годишния Антон Кабадов и неговия връстник Димитър Недялков , упрекнати надлежно като гарант и пряк изпрълнител на гърмежа в айтоското село Черноград и постанови двамата да останат под стража.

Кабадов и Недялков бяха арестувани преди седмица, откакто по данни на държавното обвиняване са събрани задоволително доказателства, по тази причина че точно те стоят зад бомбената офанзива в Черноград от 19 февруари.

Припомняме, че тогава самоделка с 400 гр тротилов еквивалент избухна в терасата на къщата, благосъстоятелност на майката на детето на Димитър. И единствено случайността избавила жителите на дома да не бъдат изумени след експлозията- самоделката се блъснала в парапет и паднала в двора, където се взривила. 
 
Още преди седмица от прокуратурата в Бургас оповестиха, че претекстът за закононарушението е спор за бащинство сред майката на детето на къщата и Кабадов. Напрежението сред някогашните съпрузи ескалирало откакто излезли резултатите от назначена в правосъден спор ДНК експертиза, която посочила с решителност, че Антон е биологичният татко.
 
Разследващите настояват, че Антон платил Димитър 2 500 евро, с цел да хвърли бомбата. „ Антон ми е другар от доста години, споделял ми е за проблемите с някогашната си. Реших на лична глава да го направя за заплашване, да не се занимава някой с него.-->

Антон няма нищо общо, не ми е давал пари “. Това самопризнание направи през днешния ден Димитър в правосъдната зала. Според прокуратурата, при положение, че бъде пуснат на независимост има сериозна заплаха той да извърши ново закононарушение.

В поддръжка на тезата си, магистратите акцентираха обстоятелството, че при претърсването в дома на обвинения е открит цялостен куфар с противозаконни муниции . Домашният арест се управлява доста добре от органите на полицията, тъй че в случай че той бъде пуснат от ареста, разкриването на обективната истина няма да се затрудни, уточни юрист Васелина Василева.

По-лека мярка за неотклонение изиска и Антон Кабаков. По думите му, от вкъщи си в България, той щял отдалечено да управлява компанията си в Германия, където осигурявал работа на още девет строителни служащи. Там живеела и новата му жена.

В съда стана ясно, че Кабаков сменил семейството си след брака. Преди това се казвал Киряков, само че пък по думите на юриста му, това звучало " малко гръцко ", поради това той приел по-благозвучна фамилия.

„ Уверявам ви, че няма да се укрия. Ако избягам, първо ще предам фамилията си, след това Вас, и служащите си “, сподели Кабаков пред магистратите. Адвокатът му увери ръководителя на правосъдния състав, че Антон е човек с „ извънредно висок морал “  и показа наръч с документи, които удостоверявали, че Кабаков финансирал, въпреки и с дребни суми, фондации за бедстващи деца в Африка.

„ Сложете ми гривна, през два часа да вървя се разписвам в полицията. Само да не съм в пандиза “ , помоли той съда. В последна сметка настояването и на двамата за състрадание при разискване на мярката им за неотклонение бе отхвърлено.

И те остават под стража. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване, най-малко до настъпването на нови условия, които биха преобърнали хода на следствието. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР