Бургаският апелативен съд остави в ареста Йовчо Стоянов, задържан за

...
Бургаският апелативен съд остави в ареста Йовчо Стоянов, задържан за
Коментари Харесай

Убиецът на намерената в кладец Мария от Недялско остава в ареста

Бургаският апелативен съд остави в ареста Йовчо Стоянов, арестуван за ликвидиране на бременната Мария Христова от ямболското село Недялско.
На 19 август т.г., след няколкодневно търсене, 17-годишното момиче бе намерено мъртво в бунар в селото, а по-късно стана ясно, че е било удушено.
Йовчо Стоянов е притеглен като обвинен за преднамерено ликвидиране, за което законът планува от 15 година до 20 година отнемане от независимост, пожизнен затвор и доживот без подмяна. Той обаче не се признава за отговорен и към този момент за повторно желае по-лека мярка за неотклонение..
Според апелативни магистрати обаче, доказателствата по делото сочат, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Въззивният съд регистрира фактическата трудност на следствия проблем и възприема, че все още продължителността на задържане на Йовчо.С., открита от по-малко от два месеца, към момента е в границите на рационалния период, според Европейската спогодба за правата на индивида и българския Наказателно-процесуален кодекс.
Апелативните съдии намират за закономерен извода на окръжния съд в Ямбол за продължение задържането на обвинения, което да обезпечи явяването му пред органите на следствието, както и срочното и законосъобразно протичане на наказателното произвеждане против него.
Определението на Апелативен съд Бургас не предстои на касационно обжалване и протестиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР