Бургаската верига бензиностанции „Дега” отнесе сериозна глоба от Държавната агенция

...
Бургаската верига бензиностанции „Дега” отнесе сериозна глоба от Държавната агенция
Коментари Харесай

Бензиностанция отнесе глоба от 50 бона


Бургаската верига бензиностанции „ Дега” отнесе сериозна санкция от Държавната организация за метерологичен и механически надзор(ДАМТН), оповестява "Флагман ".
Компанията-собственик е глобена с 50 хиляди лв. поради продажба на некачествено дизелово гориво.
Актът е доказан на първа инстанция – от Бургаския областен съд (БРС). От решението на магистратите стават ясни любопитни детайлности за качеството на горивата в бензиностанциите. „ Дега” има два обекта в Бургас – на ул.”Тодор Каблешков” в ж.к.”Лазур” и бул.”Захари Стоянов” – на входа на ж.к.”Меден рудник”.
Пробата, донесла солената санкция на „ Дега”, е взета предишното лято – на 13 юни 2016 година.
Установено е, че дизелът не дава отговор на условията, индикаторите са с към 30 % по-ниски от минимално допустимите и това гориво не е трябвало да бъде продавано на свободния пазар.
По-скоро е за други цели, само че не и за коли.
След констатирането на нарушаването стартира дълга кореспонденция сред държавната организация и компанията. Компанията апелира всеки ход на инспекторите, само че се оказва, че те са свършили безупречно работата си. Взели са арбитражните проби по разпоредбите, съхранявали са ги вярно, а за похлупак и поисканата повторна проба от „ Дега” ООД е посочила, че горивото не дава отговор на условията.
Дори вторите резултати излезли по-ниски от първата лаборатория. Заради това съдът удостоверява глобата от 50 хиляди лв., постанова на компанията да заплати и 220 лв. за арбитражната проба, както и разноските по делото.
Решението въпреки всичко предстои на обжалване пред още една инстанция, само че акта на първоинстанционният съд наподобява стимулиран и безукорен, разясниха адвокати, откакто се срещнаха с документа.
Бензиностанция "Дега " е измежду известните в Бургас. Те поддържат относително ниски цени, само че наподобява има известни подозрения за качеството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР