Бургаската окръжна прокуратура започна свое разследване след разкритията на bTV

...
Бургаската окръжна прокуратура започна свое разследване след разкритията на bTV
Коментари Харесай

След разкритията на bTV за наркотрафик зад решетките: Прокуратурата разследва

Бургаската окръжна прокуратура стартира свое следствие след разкритията на bTV за наркотрафик зад решетките.

Иван Радев, по прякор Монката, излежава 6-годишна присъда за похищение на наркодилър в Бургаския затвор. Разказва, че е експерт в производството на метаамфетамин. Повече от 3 години го разпространявал зад решетките.

" Не е проблем - в случай че желаете, и в този момент мога да ви донеса метаамфетамин. Ще ми дадете 2 минути да се кача догоре и ще ви донеса. Крайните трафиканти, които вкарват дрога, са на най-високо равнище ", споделя Радев.

Затворникът твърди, че с цел да движи наркотрафика в предишното, се отчитал на сегашния заместник-директор на пандиза Методий Владимиров, тогава действен служащ. " Били са към 20% от това, което аз съм изкарвал ", споделя Радев.

Симеон Стоянчов - Малката Рижа, към този момент някогашен пандизчия в Бургас, също споделя, че дрогата влизала с разрешение от най-високото равнище - началник на пандиза.

" Привиква индивида, който би трябвало да вземе опиата, сякаш за следствени дейности, дава му го и оня си го качва нагоре и към този момент си го разпръсква по веригата ", изяснява Малката Рижа.

Разказва и по какъв начин самият той е вкарвал дрога: " Звъня си на някой другар да пристигна през оградата да го метне, когато се разхождам на открито, падат ми в краката и си ги взимам ".

По думите на Иван Радев един грам метаамфетамин в пандиза е към 200 лева Плаща се по друг метод - парични преводи, до поискване, в клонове на пощи, може да се заплаща на ръка, може да се дават цигари.

Иван Радев твърди, че каналът имал протекцията и на контрольор в пандиза посредством писма.

" Вътре слагате 15 грама метамфетамин и пускате писмото с една тетрадка, с химикал, картичка. И то идва тук. Съответният контрольор " Социални действия ", споделя: „ Имаш едно писъмце, само че е малко тежичко. Отваря писмото и вижда опиата. Викам: Е, какво от това, аз знам имената на сестра ти, ще си получи едни 300 лева до поискване, проблем ли е? Инспекторът споделя: Никакъв проблем, просто различен път казвай авансово ", изяснява Радев.

" Каналите са доста, в това число и непосредствено мятане рез стената на пандиза ", призна шефът на Бургаския затвор Бранимир Мангъров.

Той беше помолен да разяснява и изказванията на пандизчии, че персонално заместникът му Методий Владимиров взе участие в тези канали с покровителстване и обтягане на чадър. „ Възможно е това, което бъде потвърдено в последна сметка”, сподели Мангъров.

Затворниците описват и за друга скица - пускане на работа или отпуск против пари. Говори се да вземем за пример за цена от 100 лева дневно.

Темата продължава и на следващия ден в " Тази заран ". Крие ли управлението на Бургаския затвор истината за умрял неотдавна пандизчия?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР