Burgas24.bg виж галерията Само за минути десетки подкрепиха идеята Центровете за

...
Burgas24.bg виж галерията
Само за минути десетки подкрепиха идеята Центровете за
Коментари Харесай

Само за минути десетки пожелаха сами да избират районни кметове в Бургас

Burgas24.bg виж галерията Само за минути десетки поддържаха концепцията Центровете за административни услуги в Бургас да бъдат трансформирани в региони, ръководени от директно определени от бургазлии районни кметове. Днес бе даден старт на огромната акция на Инициативния комитет " За развиване на локалната народна власт ", която да разпространява концепцията, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Първата спирка на акцията бе в центъра на града. Тя ще продължи в идващите два месеца във всички комплекси и квартали на Бургас. Утре листовки ще бъдат раздаван пред Младежкия културен център. През април предлагането ще бъде импортирано при кмета на Бургас, а решението дали ще бъдат въведени региони с директно избираеми кметове, ще бъде взето от локалния парламент.

" Това е един тип мажоритарен избор, даващ опция на хора, които схващат проблемите на даден регион да се кандидатират за техни кметове. По този метод се обезпечава по-добра връзка и отчетност сред тях и жителите, както и повече сърдечност към региона ", сподели при откриването на акцията ръководителят на ИК " За развиване на локалната народна власт "  Даниела Божинова.

Общинският консултант Живко Табаков, който е член на Инициативния комитет, уточни, че срещите с жителите по време на осведомителната акция са от изключителна значимост за него и сътрудниците му, с цел да се чуе както мнението на бургазлии за районирането на Бургас, само че също по този начин и да бъдат посочени други наболели за града проблеми. Той посочи, че за него е притеснително, че към момента няма изказана позиция от страна на кмета на Бургас Димитър Николов, Общинска администрация или болшинството от ГЕРБ в локалния парламент във връзка с избираемите региони.

Още вижте в нашето видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР