Бургас. Започна изграждането на нова детска градина до блок 156

...
Бургас. Започна изграждането на нова детска градина до блок 156
Коментари Харесай

Започна изграждането на нова детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“ в Бургас

Бургас. Започна построяването на нова детска градина до блок 156 в ж.к. „ Братя Миладинови “ в Бургас. Тя ще носи името „ Морско конче “ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина „ Раковина “ на ул. „ Христо Ботев “ №48. Това оповестиха от Община Бургас .

„ Районът е атрактивен, поетапно трансформира образа си, като в новопостроените кооперации се заселват от ден на ден млади фамилии с деца, за които да се обезпечи място в детската градина “, показва кметът Димитър Николов.

Новата общинска детска градина ще е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ „ Вълшебство “ и бе затворена, заради съществени градивни нарушавания на постройката и липса на подобаващи условия за развъждане на децата.

В централна градска част действат още 7 детски градини - „ Раковина “, „ Радост “, „ Златното ключе “, „ Синчец “, „ Слънце “, „ Звездица “ и „ Вълшебство “ (с филиал на ул. „ Места “ № 104), само че все пак потенциалът им не е задоволителен да удовлетвори желанията на всички родители, живеещи в региона, за банкет на децата им в детска градина.

С построяването на новата детска градина ще бъдат разкрити 4 култивиран групи с потенциал за банкет на 72 деца в тях. Сградата ще бъде на 2 етажа и ще разполага с всички нужни налични запаси и потенциал за обезпечаване на отлични условия за развъждане и образование на децата в региона. На първия етаж ще бъдат ситуирани пространствата за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня с преддверие, дрешник за децата, занималня с ъгъл за хранене и спалня, хигиеничен възел, както и систематичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет.

На втория етаж ще бъдат ситуирани пространствата за 3-та и 4-та градинска група - съблекалня с преддверие, дрешник за децата, хигиеничен възел, занималня с ъгъл за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

Освен това, детската градина ще има обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние.

Изграждането на детска градина „ Морско конче “ в ж.к. „ Братя Миладинови “ е част от напъните на Община Бургас в последните 10 и повече години за цялостна рационализация и възобновяване на просветителната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Освен нея, локалната администрация скоро започва построяването на още две нови детски заведения - ДГ „ Синчец “ в кв. „ Горно Езерово “ и ДГ „ Надежда “ в ж.к. „ Меден рудник “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР