Бургас. Юбилейното 20 издание на Бургаските есенни литературни празници ще

...
Бургас. Юбилейното 20 издание на Бургаските есенни литературни празници ще
Коментари Харесай

Бургас: Юбилейното 20 издание на Есенните литературни празници ще бъде открито на 2 октомври в Дома на писателя

Бургас. Юбилейното 20 издание на Бургаските есенни литературни празници ще бъде намерено на 2 октомври от 18.00 часа в Дома на писателя. Това оповестяват от Община Бургас . Специално присъединяване ще вземат поетите Диана Саватева – дълготраен публицист, депутат и зам.-председател на комисията на комисията по просвета и медии в Народното събрание, Боян Ангелов – ръководител на Съюза на българските писатели, поетът Димитър Христов, маестро Стефан Диомов и сопраното Шмилена Султанова.
Домакин на всички събития от афиша ще бъде Дом на писателя на ул. “Вола “. Единственото изключение е огромният юбилеен театър – 80 години Ваньо Вълчев, чийто режисьор е Симеон Димитров. Той ще се организира на 27 октомври от 18.30 часа в Дома на нефтохимика.
Двама бургаски публицисти ще показват своите нови произведения в тазгодишното издание на празниците. Слави Томов ще презентира новия си план „ Амур. Истории в синьо “, а Наталия Недялкова новата си поетична книга „ Перила към небето “.
Бургазлии и гостите на града ще имат опция на се насладят тази година на завладяваща селекция от премиерните заглавия в разнообразни жанрове.
В афиша на празниците за включени „ Три типичен случая “ на проф. Светлозар Игов, „ Оценяване на типовете “ на Живка Иванова, „ Изгубеният ключ “ на Боян Чимов, „ Дом за нечия вяра “ на Нели Вангелова, „ АДDICTED “ на Петър Чухов, „ Пътят на делфините “ на Добрина Топалова, „ Балетрист vs критик “ на проф. Симеон Янев, „ Лирика “ на Кольо Колев, „ Фрегата съшива хоризонта “ на Константин Корадов, „ Ще очаквам дъгата “ на Владимир Шумелов.
Първото събитие след формалното разкриване на 2 октомври е среща на български писатели с литературното общество на Търговска гимназия и Английска гимназия. И в тазгодишното издания на Есенните литературни празници са планувани тематични вечери – „ Посоките на хумора “ с писателя Николай Фенерски и артиста Стоян Памуков на 1- октомври, празник на прозата, озаглавен „ Романът в Бургас “ с присъединяване на Георги Минков и Диян Русев на 12 октомври.
Очакваната втора част на книгата „ Забравените поети на Бургас “ на Георги Райков ще бъде показана на 17 октомври.
В афиша на празниците е включена премиера на антологията „ Поети, влюбени в морето “ с присъединяване на ВИГ „ Луминус “ Несебър. Тя ще се състои на 5 октомври.
Специални посетители на Есенните литературни празници ще бъде ВГ „ Фортисимо “ с живописен началник Милена Добрева.
На Димитровден в Дома на писателя ще гостуват Младен Влашки от сп. „ Страница “, Сашо Серафимов от сп. „ Антимовския хан “ и Мартен Калеев от сборник „ Огоста “.
По традиция Есенните литературни празници ще бъдат закрити с представянето на новия брой на Списание „ Море “ от Росен Друмев и Иван Сухиванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР