Бургас. В понеделник, 15 април, стартира изпълнението на втори етап

...
Бургас. В понеделник, 15 април, стартира изпълнението на втори етап
Коментари Харесай

Бургас: Изпълнението на втори етап от ремонта на бул. Захари Стоянов стартира на 15 април

Бургас. В понеделник, 15 април, започва осъществяването на втори стадий от ремонта на бул. " Захари Стоянов ", главната входно-изходна пътна артерия за жителите на многолюдния к-с " Меден рудник " в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Въвеждането на краткотрайната организация на придвижване ще стане след утринния пик, когато хората отиват на работа. Втори стадий на плана включва възобновяване и рехабилитация на настилката в едното платно на сектора от кръстовището на бул. " Захари Стоянов " с ул. " Георги Попаянов " до кръстовището за квартал " Горно Езерово ". По авансово координиран план-график, неговото осъществяване ще продължи две седмици. След това придвижването ще бъде пуснато в цялото ляво платно (посока център) в сектора от кръстовището на бул. " Захари Стоянов " с ул. " Александър Георгиев Коджакафалията " до кръстовището за квартал " Горно Езерово ". После машините ще се реалокират в другото платно, работейки в противоположната посока - от кръстовището за квартал " Горно Езерово " до кръстовището на бул. " Захари Стоянов " с ул. " Георги Попаянов " (Трети етап) и от кръстовището на бул. " Захари Стоянов " с ул. " Георги Попаянов " до кръстовището на бул. " Захари Стоянов " с ул. " Александър Георгиев Коджакафалията " (Четвърти етап).
През двете седмици за осъществяване на Втори стадий ще е неразрешен ляв завой при кръстовището с връзката към " Горно Езерово " за движещите се по бул. " Захари Стоянов " коли. Затова, в случай че излизате от " Меден рудник " и желаете да стигнете до квартал " Горно Езерово ", ще би трябвало да слезете до Пътен възел Юг, да завъртите назад към комплекса и след това да завиете надясно към " Горно Езерово ". Забраната за ляв завой не важи за идващите от " Горно Езерово " коли.
От 15 април, до края на ремонта, т.е. до завършването и на Четвърти стадий, се постанова да бъде спряно придвижването на тролейбусите Т1 и Т2. За естественото обслужване на пътуващите " Бургасбус " ще насити с спомагателни курсове графика на автобусните линии Б11 и Б12, които в огромна степен дублират маршрута на тролеите.
За интервала до края на ремонта няма да се обслужва също по този начин автобусна спирка " Капчето " в двете направления. На 200 метра от нея се намира спирка " Вая ", наоколо до магазин " Мосю Бриколаж ", която ще се обслужва както до момента.
" Ремонтът на бул. " Захари Стоянов " е сложен, само че нужен и потребен. Спазвайте знаците и краткотрайната сигнализация на пътя! Община Бургас и изпълнителят на ремонта ще се постараят да лимитират дискомфорта за водачите до вероятния най-малко и планът да бъде приключен задоволително бързо, само че не за сметка на качеството. За задачата строителната компания вкара удължено работно време. За началото и периодите на идващите стадии, както и за вероятни промени в хода на ремонта, Община Бургас ще уведомява навреме своите поданици и посетители. Шофирайте деликатно! Пазете себе си и другите на пътя! ", показаха от Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР