Бургас. В България инспекцията по охрана на околната среда ще

...
Бургас. В България инспекцията по охрана на околната среда ще
Коментари Харесай

Regnum : В България ще направят внезапна проверка на рафинерията на „Лукойл“ в Бургас заради миризма във въздуха

Бургас. В България инспекцията по защита на околната среда ще организира изключителна инспекция на петролопреработващия цех на „ Лукойл Нефтохим “ в Бургас след сигнали за неприятна миризма във въздуха, съобщи Regnum.
От пресслужбата на община Бургас оповестиха, че екологичната ревизия ще ревизира съблюдаването от страна на предприятието на договореностите с управляващите за краткотрайно ограничаване на производството при избрани метеорологични условия, с цел да се заобикаля превишаването на концентрациите на нездравословни субстанции във въздуха.
На среща с кмета на Бургас Димитър Николов ръководителят на инспекцията Тонка Атанасова заяви, че в 16 места на града са извършени измервания на въздуха, които са удостоверили сигналите на жителите. Според нея еколозите считат, че повода за миризмата е активността на рафинерията. По време на срещата Николов съобщи, че общината разчита на подпомагане на министерството на околната среда по внедряване в града на нови технологии по рекултивация.
Кметът съобщи, че е изпратил на управлението на предприятието писмо с молба до „ Лукойл “ да купи ново съоръжение – газоанализаторна станция за 24-часов мониторинг на индикаторите на въздуха, резултатите от които ще могат да се предават онлайн на уеб страницата на еко-инспекцията и на община Бургас.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР