Бургас. Стоя зад справедливите искания на специалистите по здравни грижи

...
Бургас. Стоя зад справедливите искания на специалистите по здравни грижи
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: Стоя зад справедливите искания на специалистите по здравни грижи от първия ден и ще продължа, докато те не станат реалност

Бургас. Стоя зад справедливите претенции на експертите по здравни грижи от първия ден и ще продължа, до момента в който те не станат действителност. Това сподели омбудсманът на Република България Мая Манолова по време на митинг на експертите по здравни грижи в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Искам да поздравя всички, че макар страха и макар неудобствата и опитите за напън, този митинг е реалност, с цел да отбраните правата си и тези на вашите сътрудници и на всички пациенти на здравната система “, добави Манолова. По думите й всеки човек в един миг опира до здравната система и прикани всички български жители да застанат зад справедливите претенции на медицинските сестри.
Тя уточни, че през днешния ден в София излизат на митинг медицинските експерти от Националната педиатрична болница, а всеки ден стачкуват и медицински експерти от град Казанлък, от град Враца, Стара Загора и Русе. Според Мая Манолова това би трябвало да подскаже на съответните институции, че има проблеми в бранша и те не могат да бъдат решени с избрана сума пари през днешния ден или на следващия ден. „ Така не се вземат решение проблеми, тъй като хората желаят дълготрайни решения, сигурност и изясненост по какъв начин ще се разпределят тези средства и дали в действителност ще бъдат задоволителни и ще стигнат до всеки медицински експерт, с цел да се изпълнят настояванията от декларацията “, добави омбудсманът и означи, че е извънредно грозно и неприлично да се вършат опити да бъдат противопоставяни работещите в областта на опазването на здравето, както и да се настройват лекари против медицински сестри в общински лечебни заведения против работещи в частни здравни заведения, както и пациенти против здравни служащи. Омбудсманът сподели още, че съгласно нея е нужна промяна.
„ Опитът опазването на здравето да се трансформира във враждуващи между тях кланове е неподобаващ и аз предлагам да не го разрешаваме. Исканията са безусловно обективни, по тази причина съм тук и поддържам този митинг, както и ще не преставам да го върша и съм сигурна, че българските жители и пациенти също са напълно зад тези обективни претенции “, съобщи Мая Манолова.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР