Бургас, София и Стара Загора са градовете с най-прозрачно управление,

...
Бургас, София и Стара Загора са градовете с най-прозрачно управление,
Коментари Харесай

София, Стара Загора и Бургас са градовете с най-прозрачно управление

Бургас, София и Стара Загора са градовете с най-прозрачно ръководство, стана ясно от конференция на "Прозрачност без граници ", съобщи кореспондент на novini.bg.

По мотив Международен ден за битка против корупцията (9 декември) изпълнителният шеф на организация Калин Славов през днешния ден в София показа публично Индекса на локалната система за честност - 2017. Той съобщи, че негови сътрудници са посетили 13 регионални града и са били извършени три районни срещи с участници от цялата страна.

Славов означи, че регионални центрове, които са били на дъното на класацията през 2016 година, в този момент са отбелязали прогрес и разясни Индекс 2017 година изследва девет основни институции (включително локална власт и администрация, бизнес и медии).

"Оценките, които се слагат варират от 1 (минимална) до 5 (максимална). Най-високият бал за тази година е 3,47 е оптималната стойност на Индекс 2017. Само две общини са в алената зона, където са закрепени съществени дефицити на бистрота. Това са Монтана и Хасково ", уточни още Славов.

Бургас и София, Стара Загора са отпред на класацията. Там обичайно се работи за повече бистрота и неприкритост към жителите. Пловдив, Габрово и Шумен са трите общини, които означават прогрес по отношение на 2016 година, показаха още от организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР