Бургас. След цялостната реконструкция на главната пешеходна Богориди, Община Бургас

...
Бургас. След цялостната реконструкция на главната пешеходна Богориди, Община Бургас
Коментари Харесай

Бургас: След цялостната реконструкция на главната пешеходна Богориди, Общината започна да обновява и по-малките улици около нея

Бургас. След цялостната реорганизация на основната пешеходна " Богориди ", Община Бургас стартира да обновява и по-малките улици към нея. В съвсем приключен тип към този момент са " Лермонтов " и " Възраждане ", следва ги " Константин Фотинов ". Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Паважът се завръща всеобщо в този внушителен регион на града, като допустимо най-трайната настилка. Но с него се търси и различен резултат - когато тук пристигна посетител и се разноски по тези улици, да усети атмосферата на град с културни и бохемски обичаи. За това способстват и инсталираните на няколко места в тротоарите стихове от бургаски поети.
Където има опция, Общината засажда нова растителност, а през топлите месеци ще извади по улиците доста цветя, шубраци и даже дървета в саксии. По ул. " Лермонтов " към този момент можете да видите цяла редица фотинии. Това е доста уместно за развъждане в градски условия растение, което се среща като огромен шубрак или малко дърво и може да бъде оформяно по разнообразни атрактивни способи. Именно по улица " Лермонтов " Община Бургас употребява за първи път в своята работа две нововъведения. Под земята е инсталирана система за аериране и поливане на корените, а в гнездата има ограничители, които стопират изключителния напредък на корена, с цел да не поврежда тротоарите и инфраструктурата под повърхността.
Община Бургас още един път се извинява за породеното краткотрайно стеснение по време на строителните работи и има вяра, че крайният резултат ще се понрави преди всичко на бургазлии, само че и на гостите на града, с цел да ги накара да се връщат тук още веднъж и още веднъж.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР