Бургас. С тържествена церемония ОДМВР-Бургас отбеляза 140-ата годишнина от създаването

...
Бургас. С тържествена церемония ОДМВР-Бургас отбеляза 140-ата годишнина от създаването
Коментари Харесай

Бургас: С тържествена церемония ОДМВР отбеляза 140-ата годишнина от създаването на МВР

Бургас. С тържествена гала ОДМВР-Бургас означи 140-ата годишнина от основаването на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . Министерството на вътрешните работи (МВР) стартира да действа от 5 юли 1879 с декрет на княз Александър I Батенберг. „ Създаването на Министерството на вътрешните работи преди повече от век е израз на суверенитета на България след Освобождението. Служителите в това ведомство, макар многочислените промени на структури и функционалности, са останали с неизменен блян да служат на българските жители и да бъдат поръчител за тяхната сигурност и успокоение “, сподели представителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева.
Официални посетители на събитието бяха зам. регионалния шеф Владимир Крумов, кметът Димитър Николов, флотилен адмирал Мален Чубенков, пълководец на флотилия „ Бойни и спомагателни кораби “-ВМС, ръководителя на Апелативен съд-Бургас Деница Вълкова, ръководителят на Апелативната прокуратура Любомир Петров и зам.-ръководителят на прокуратурата Йовита Григорова, както и Васил Джелебов, ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса. Областният шеф на Бургас поздрави чиновниците на Министерство на вътрешните работи във връзка празника им посредством приветствен адрес, в който той изрече и своите благодарности за положителните междуинституционални връзки, координацията, както и за бързата им и съответна реакция по всеки сигнал и проблем, зародил на територията на област Бургас.
Част от празничната гала беше и награждаването на чиновниците от Министерство на вътрешните работи. Отличени с почетен знак на Министерство на вътрешните работи бяха четирима чиновници – гл. контрольор Иван Йорданов Иванов – шеф I степен на първо районно управление (на МВР) – Бургас, гл.инспектор Мирослав Христов Кръстев – шеф на бранш „ Охрана на публичния ред и териториална полиция “ към отдел „ Охранителна полиция “ ОДМВР-Бургас, ст. контрольор Димитър Георгиев Цифков – шеф на група „ Финансова сфера и компютърни закононарушения “ в бранш „ Икономическа полиция “ към отдел „ Криминална полиция “, ст. контрольор Димитър Павлов Манов – началника на група „ Масови мероприятия “ в бранш „ Патрулно-постова активност и всеобщи мероприятия ” на Зонално жандармерийско ръководство в Бургас.
Бяха наградени и състезателите от Централен Полицейски Карате и Джу-джицу клуб Бургас, завоювали разнообразни спортни оценки както на национално, по този начин и на интернационално равнище. Тържествената гала приключи с поднасяне на венци и цветя в памет на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, починали при осъществяване на служебния си дълг.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР