Бургас. Приятели на спорта – приятели на природата“ е съвместна

...
Бургас. Приятели на спорта – приятели на природата“ е съвместна
Коментари Харесай

Инициативата „Приятели на спорта – приятели на природата“ ще се проведе в Бургас на 24 и 25 април

Бургас. „ Приятели на спорта – другари на природата “ е взаимна самодейност на Плувен клуб „ Бриз “ - Бургас и Националната спортна академия „ Васил Левски “. Това оповестиха от Община Бургас . Към нея се причисляват Българска Асоциация Триатлон и Спортно учебно заведение „ Юрий Гагарин “ – Бургас. Инициативата е планувана за 24-25 април т.г. За присъединяване в нея са поканени всички младежи сред 15 и 25-годишна възраст, които се занимават със спорт. Освен потребната работа по подготовката на Учебно-спортната водна база на НСА в Несебър за новия сезон, те ще се срещнат и с опциите, които академията предлага за тяхното развиване след привършване на спортна активност.

„ Преди всичко желая да поздравя Плувен клуб „ Бриз “ за самодейността да бъдем сътрудници в един толкоз значим план, който ангажира младежите и им дава опция да създадат нещо потребно както за спорта, по този начин и за природата. Проектът „ Приятели на спорта – другари на природата “ добавя напълно задачата на Национална спортна академия да приготвя фрагменти, виновни към своето и на обществото ни бъдеще. Затова ние отваряме необятно вратите на нашата Водна образователно - спортна база в Несебър за младите спортисти на Бургас и бъдещи наши студенти. Освен потребната работа по подготовка въз основата за новия сезон, посредством близкия им контакт с наши висококвалифицирани преподаватели те ще се срещнат и с опциите, които Спортната академия дава за тяхното бъдещо развиване “, сподели ректорът на НСА - проф. Николай Изов.

„ Лятната база на НСА е извънредно място за осъществяване на сериозна подготовка за всички студенти в компетентност триатлон, както и за феновете на този трогателен олимпийски спорт. Освен като персонална идея, ние от БАТ одобряваме предизвикването да помогнем за едно по-чисто и красиво място за спорт в България “, съобщи Марио Илиев - президент на Българска Асоциация Триатлон.

„ Включваме се в самодейността по предопределение. Имайки поради, че сме в Бургас, най-близо до Несебър, и че сме спортно учебно заведение, където огромна част от зрелостниците ни се осъществят в НСА, с подготвеност ще се включим в плана. Ние сме признателни за грижите и опциите, които дава Академията за реализацията на всички нас като персони. Тя ни учи на труд и познание в комплицираната материя на тренировката “, обявиха от Спортното учебно заведение в Бургас.

„ С наслада организираме събитието взаимно с НСА. Клубът постоянно се е водел по стъпките на Академията. Това е една добра обществена идея и всеки може да се запише за нея на страницата на Плувен Клуб „ Бриз “ във фейсбук или на страницата на събитието във фейсбук “, прибавят от ПК „ Бриз “.

Организаторите са обезпечили автобусен транспорт от Бургас до базата на НСА и назад, както и сандвичи за участниците. Инициативата ще се организира в сходство с всички настоящи условия към здравната сигурност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР