Бургас. Предприетите мерки, свързани с подготовката на общинската пътна мрежа

...
Бургас. Предприетите мерки, свързани с подготовката на общинската пътна мрежа
Коментари Харесай

Бургас: Общината провери готовността на почистващите фирми за зимния сезон

Бургас. Предприетите ограничения, свързани с подготовката на общинската пътна мрежа на територията на община Бургас през зимен сезон 2017-2018 година бяха показани на разширено съвещание, с присъединяване на представителите на общинската администрация, почистващи компании, държавни институции, общински предприятия. По време на срещата в заседателната зала на Общината бяха показани отчетите и проекти на работа при зимни условия на 15 компании и институции. Това оповестяват от Община Бургас . 36 профилирани машини, 600 тона сол, 400 тона пясък, 2000 литра Верила- Антилед,150 тона луга има разполагаем консорциум „ Титан “ за поддържането на улиците в града при снеговалеж.
За общинската пътна мрежа и кварталите се грижи компания „ Чистота “. Дружеството разполага с 24 профилирани машини, 233 тона сол, 510 тона пясък и 40 тона луга, с които да обезпечи естественото напредване при утежняване на метеорологичните услови.
Предвидено е при изключителна конюнктура да бъдат мобилизирани още машини и личен състав.
При натоварен снеговалеж и усложняване на ситуацията общинското дружество „ Транспорт “ ще прави непрекъснато видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде излъчена на спешните щабове. Експертите ще наблюдават за рискови дървета и при потребност те ще бъдат премахвани. Репатриращите коли също ще се употребяват при нужда. С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на рискови места или пречат на разчистването на улиците.
При нужда високопроходима техника на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ ще се употребява за обезпечаването на помощ на хора в мъчно налични места.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР