Бургас. От днес до 5-ти септември Бургас е домакин на

...
Бургас. От днес до 5-ти септември Бургас е домакин на
Коментари Харесай

Бургас е домакин на 50-ата юбилейна конференция на Съюза на математиците в България

Бургас. От през днешния ден до 5-ти септември Бургас е хазаин на 50-ата юбилейна конференция на Съюза на математиците в България (СМБ). Това оповестиха от Общината . Събитието всекидневно се организира през април, само че заради епидемиологичните условия в страната по това време бе отсрочено за началото на септември.

Откриването на конференцията ще се състои от 17.30 часа в хотел „ България “. Официални лица и посетители на събитието ще бъдат служебният министър на образованието проф. Николай Денков, кметът на Община Бургас Димитър Николов и ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

При откриването на форума ще бъдат връчени взаимните награди на Международна фондация „ Св. св. Кирил и Методий “ и СМБ за преподавател по математика и преподавател по информатика и ИТ с максимален принос в откриването и развиването на млади гении.

Основен акцент в научната стратегия на конференцията тази година ще бъде мини симпозиумът на тематика „ Текущи постижения в моделирането на пандемията COVID-19 “, в границите на който няколко научни екипа, работещи по проблемите на моделирането на пандемията, ще показват своите резултати и прогнози за еволюцията на болестта, породено от COVID-19 в дадена страна или район.

В програмата обичайно е включена сесия за показване на планове от интернационално и национално значение, в която ще бъдат показани четири плана: европейският Scientix в помощ на учителите в региона на STEM, план по Националната научна стратегия „ Информационни и информационни технологии за обединен дигитален пазар в науката, образованието и сигурността “, планът „ Математика в електронна среда Geogebra Activity (M ૯ GA) “, който създава модел за електронно интерактивно образование по математика и планът „ Съвременни компютърни способи за проучване на комбинаторни структури, осигуряващи целокупност и сигурност на информацията “.

Важна част от програмата са полемиките, семинарите и курсовете, предопределени особено за учителите по математика, информатика и ИТ. Чрез няколко юбилейни отчета ще бъде почетена 50-годишнината на годишната конференция на СМБ, а също и годишнини на изявени български математици.

Конференцията на Съюза на математиците в България е годишен народен конгрес, на който се срещат учители и специалисти по математика и информатика от региона на междинното обучение, преподаватели в университети, научни служащи, представители на бизнеса и издатели на образователна и научна литература.

Пълна информация за конференцията може да бъде открита на уеб страницата на СМБ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР