Бургас. Огромна риба от пластмасови бутилки ще изплува“ до сърф

...
Бургас. Огромна риба от пластмасови бутилки ще изплува“ до сърф
Коментари Харесай

Бургас: Огромна риба от пластмасови бутилки ще бъде поставена до сърф базата в Морската градина като част от фестивала „Рециклирай с фантазия“

Бургас. Огромна риба от пластмасови бутилки ще „ изплува “ до сърф базата в Морската градина. Това ще се случи в 17.30 часа на 31 май, като част от фестивала „ Рециклирай с фикция “, проведен от Община Бургас във връзка „ Европейския ден на морето “ и „ Зелени дни в Бургас “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Арт инсталацията с размери 8 на 10 метра е дело на бургаския създател и ръководител на Дружеството на художниците в града – Добрин Вътев.
Всеки, който желае да способства за декорацията на „ рибата “, може да се включи в акцията на Община Бургас „ Дни без пластмасови бутилки “, като събере пластмасови бутилки и ги занесе в най-близкия мобилен пункт за разделно събиране или пристигна на място до сърф базата на 31 май. При по-голямо количество жителите може да се обаждат на телефони 0896809038 или 0888009366, с цел да заявят тяхното транспортиране.
Преди предаване на събраните бутилки може да се направи фотография и да се изпрати на е-мейл адрес: [email protected], или разгласява в обществените мрежи с хаштаг #PlasticFreeBurgas. Първите трима, събрали най-големи количества, ще получат награди на 1 юни.
Фестивалът „ Рециклирай с фикция “ на 31 май и 1 юни 2019 година обгръща събития на разнообразни места в Бургас – остров Света Анастасия, Експоцентър „ Флора “, Културен център „ Морско казино “, Морската градина и други. В програмата са включени голям брой осведомителни акции, демонстрации, арт работилници и игри за деца, елитна галерия на създатели с произведения от рециклирани материали, слагане на арт съоръжения, насърчаващи разделното събиране, ревю с дизайнерски рокли от рециклирани материали и хаус празненство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР