Бургас. Общината осигурява на гражданите по 5 литра безплатен висококачествен

...
Бургас. Общината осигурява на гражданите по 5 литра безплатен висококачествен
Коментари Харесай

Бургас: Общината осигурява на гражданите по 5 литра безплатен висококачествен компост за стайни и дворни растения

Бургас. Общината обезпечава на жителите по 5 литра безвъзмезден първокачествен компост за стайни и дворни растения. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Компостирането е метод за оползотворяване на биоразградимите боклуци, които произвеждаме в нашето всекидневие.
Идва пролетта и всеки гражданин на града ще би трябвало да се погрижи за своите домашни растения. Такива има във всеки панелен дом, а живеещите във фамилни къщи садят разнообразни култури в дворовете си. На всички тях Община Бургас предлага потребната опция да се снабдят гратис с 5 литра пакетиран, първокачествен компост, създаден от Оперативна програма " Чистота ЕКО ". Това е потвърден подобрител, изключително за почви, изтощени от използването на изкуствени торове. Още по-голяма е изгодата от него в биоземеделието.
За да получат безплатния компост, жителите би трябвало да показват платежен документ, удостоверяващ, че са заплатил цялостния размер на дължимите локални налози и такса битови боклуци.
Компостът ще се раздава на искащите всяка седмица от вторник до събота до 21 декември 2018 година, от 10.00 до 18.00 часа, във всеки мобилен център за разделно събиране на отпадъците от семейства, ситуиран на територията на град Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР