Бургас. На 6 юли, в зала Петя Дубарова от 18.30

...
Бургас. На 6 юли, в зала Петя Дубарова от 18.30
Коментари Харесай

Дискусия за предстоящия игрален филм Ботев ще се състои в Бургас на 6 юли

Бургас. На 6 юли, в зала " Петя Дубарова " от 18.30 часа в Културен център " Морско казино " Бургас ще се организира среща-разговор с режисьора Максим Генчев и Десислава Ковачева, продуцент на игралния филм " Ботев ", съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Ролята на великия български стихотворец и бунтовник се извършва от бургазлията Деян Жеков.

" Вече 60 минути от кино лентата " Ботев " са снимани, с помощта на поддръжката на хиляди родолюбиви българи, които се включиха с дарения и безплатен труд. Зрителите имат вопиюща потребност от
национални идеали, по тази причина всеки народен по дух филм е скъп в морално отношение: резервира се родовата памет, а заветният образец на огромните български герои - мъченици има вдъхновяващо влияние в съзнанието ни и покачва националното ни самочувствие ", показват уредниците.

На срещата ще бъде показан филмов откъс на кино лентата и фрагменти от сниманата преди дни борба на “Милин камък ”, където с висок дух участваха и патриотичните клубовете от Бургас, Ямбол, Стара Загора, Шумен, Варна, Търговище, Калофер, Бъта и Петрич.

За екипа следва да бъдат снимани динамични и комплицирани постановъчно подиуми като завладяването на кораба Радецки, слизане на Ботевата чета на българския бряг и трагичната крах на Ботев на
Околочица.

" Ще си приказваме за това по кое време да чакаме филмът " Ботев " по киноекраните в страна и за какво страната би трябвало да поддържа национални по дух кинотворби ", допълват уредниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР