Бургас. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на

...
Бургас. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Ще разпоредим на концесионера на морски плаж „Равда – Академика“ да смени част от чадърите, разположени на ивицата

Бургас. Министърът на туризма Николина Ангелкова взе участие в ревизия на морски плаж „ Равда – Академика “. При инспекцията се установи, че осведомителните табели, посочващи свободната зона за гратис разполагане на персонални плажни такъми и зоната с платени чадъри и шезлонги е остаряла и не дава вярна информация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Установени бяха и проблеми с плажните такъми, които туристите заплащат. За огромна част от чадърите, които се оферират в платената зона се установи, че са в извънредно неприятно положение, заяви министър Ангелкова. На концесионера ще бъде разпоредено неотложно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно положение, съобщи министърът. По думите й, това е наложително, с цел да се подсигурява безвредното прилагане на чадърите, както и да се подсигури качеството на услугата, за която туристите заплащат. Предвижда се в договорите с наематели и концесионери да бъде въведено условие за замяна на плажните такъми, когато типът и положението им към този момент не е на нужното равнище, с цел да се подсигурява безвредното им потребление, изясни министърът.
По време на инспекцията на плаж „ Равда – Академика “ бе открито още, че зоните за свободно плажуване и площта с платени чадъри и шезлонги са равностойни. Има построени и подходни пътеки към морската линия. По време на инспекция на плажа бе получен сигнал за незадоволителна добра хигиена на линията. Концесионерът ще бъде предизвестен да обърне повече внимание на почистването на плажа, сподели министър Ангелкова.
Тя инспектира дружно с екип от специалисти морски и плаж „ Равда ХТИ ”, за който преди време бе получен сигнал за сложена табела „ частен плаж ” върху част от територията му до входа на линията. Тогава концесионерът на плажа изясни, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на „ Равда ХТИ “ от притежателя на хотела, който се намира директно зад линията. По думите му, табелата е била поставяна от гостите на хотела, с цел да си подсигуряват безплатната сянка. „ Днес установихме, че табелата е отстранена. Има избавител, както и свободна зона за разполагаме на лични плажни такъми. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, тъй като все още употребява медицинския пункт на прилежащ плаж ”, разяснява министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР