Бургас. Готови сме да съдействаме за обособяването на още точки

...
Бургас. Готови сме да съдействаме за обособяването на още точки
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Готови сме да съдействаме за обособяването на още точки за ваксиниране на ключови места в града

Бургас. Готови сме да спомагаме за обособяването на още точки за имунизиране на основни места в града. Това сподели пред публицисти кметът на Бургас Димитър Николов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Според кмета радостното е, че третата вълна на COVID-19 в Бургас завършва най-бързо и осезаемо.

„ Може би паралелно с това би трябвало да поговорим повече за опциите за имунизиране. В момента имаме задоволително доста ваксини, които могат да се избират. Готови сме да спомагаме на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в обособяването на нови точки за ваксиниране. Може би е по-добре да се намерения за места наоколо до пешеходния поток на града - подготвени сме да предоставим пространство в Дома на НХК, в Морското казино, а за какво не и във Флората? Виждаме какъв брой напредват страните в западната част на Европа - тези, които са с по-засилени темпове на имунизиране, излизат по-бързо от рестриктивните мерки и влизат в летните си сезони. А Бургас е сензитивен към летния сезон, защото тук е развъртян морският туризъм - колкото по-малки са равнищата на инфектирани, токова по-търсена дестинация ще бъдем “, уточни Димитър Николов.

Кметът дефинира канселирането на полети от страна на съветските туристи за месец май като предстоящо разследване.
„ Ние знаехме, че ограниченията остават до края на месеца и в двете страни – както в Русия, по този начин и в България. За идващите месеци се даде опция за влизане в страната с негативен PCR тест, със документ за сложена ваксина или със документ, показващ съществуването на антитела, а това дава по-голяма независимост. Засега няма индикации за канселиране на полети през дейните летни месеци – средата на юни, юли и август. Със сигурност ние ще имаме малко повече туристи от миналата година. Дано да няма и последваща вълна, само че аз съм по-голям оптимист, виждайки по какъв начин вървят темповете на имунизиране и равнищата на възпаление в Бургас “, добави кметът Димитър Николов.

Мария ПОПЧЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР