Бургас. Днес постъпи предложение от директора на ОУ П.Р. Славейков

...
Бургас. Днес постъпи предложение от директора на ОУ П.Р. Славейков
Коментари Харесай

Учениците от ОУ П.Р. Славейков в Карнобат, където в понеделник възникна пожар, ще се обучават онлайн от 10 до 23 декември

Бургас. Днес постъпи предложение от шефа на ОУ " П.Р. Славейков " в Карнобат да мотивираме искане пред министъра на образованието за това от 10-ти до 23-ти декември учениците да бъдат на образование от разстояние в електронна среда. Това заяви за Радио " Фокус " - Бургас Лиляна Иванова, шеф на Регионалното ръководство на образованието. Заради зародилия на 6-и декември т.г. пожар в образователното заведение, който нанесе материални вреди в прилежаща към учебното заведение постройка, ученият развой беше прекратен. Това се случи със заповед на кмета на Община Карнобат, който разгласи 7, 8 и 9 декември за неучебни дни.

" Към момента електрозахранването към момента не е възобновено, а предстоят още ремонтни действия, които могат да са рискови за учениците, по тази причина на следващия ден ще отправим искане до министъра за това от 10-ти до 23-ти декември да бъде разрешено образование от разстояние в електронна среда за възпитаниците на ОУ " П.Р.Славейков ", уточни Лиляна Иванова.

" Фокус " напомня: От полицията в Бургас оповестиха, че на 6 декември т.г. към 22.49 часа в Районно ръководство - Карнобат е получено известие за пожар, зародил във физкултурния салон на учебно заведение " П.Р.Славейков " в Карнобат. Огънят е сподавен от четири противопожарни коли (два от РСПАБ – Карнобат и два от РСПАБ – Айтос). Изцяло изгоряла е постройката за осъществяване на занятия по трудово образование и физкултура дружно с имуществото, съхранявано в нея. При осъществения оглед не са открити следи от тенденциозен палеж. По първични данни денем на 6 декември т.г. са осъществявани ремонтни заваръчни действия по покривната структура на постройката. Стойността на нанесените от случая вреди е в развой на изясняване. Работата по случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР