Бургас. Бургаска художествена галерия Петко Задгорски ще е домакин на

...
Бургас. Бургаска художествена галерия Петко Задгорски ще е домакин на
Коментари Харесай

Бургас: Художествената галерия Петко Задгорски ще представи изложба и уоркшоп, посветени на проблемите на свръхпроизводството на текстил

Бургас. Бургаска художествена изложба " Петко Задгорски " ще е хазаин на галерия и уоркшоп, озаглавени " Second Life " ( " Вторият живот " ). Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В събитието ще бъдат показани създатели, работещи с отпадъчни или остарели текстилни произведения, на които ще бъде вдъхнат " втори живот ". Този нов живот е обвързван с главното им предопределение, за което са основани и което фенът разпознава, трансформирано чрез авторовото въображение в нещо друго и ненадейно.
Уъркшопът ще даде опция на фена самичък да изпита удоволствието от вдъхване на " втори живот " на станалите към този момент ненужни предмети, благодарение на художника. За задачата ще има обезпечени материали, с които присъединилите се в тази игра на въображението и сръчността да осъществят лични хрумвания.
Събитието подчертава върху проблемите, свързани с околната среда - свръхпроизводството на текстил и дрехи, водещо до бързото им преобразяване в непотребен материал. То ще бъде придружено с полемика на тематика " Употреба на " боклуци " в изкуството ". В изобразителното изкуство от авангарда насам участват редица създатели, които употребяват като изразно средство използвани текстилни материали в творбите си, с цел да изпратят своите послания посредством тях - от Микеланджело Пистолето (60-те - 70-те год. на 20. век) до Кристиан Болтански в наши дни. Работите им разчитат на интелигентността и чувствителността на фена. Те боравят с препратки и цитати, трансформирайки ги в извънредно стойностни творби, провокиращи мисленето на публиката, насочвайки към злободневни проблеми или отразявайки значими трагични събития от човешката история.
Програмата включва:
- От 19.30 часа - " SECOND LIFE II " разкриване на галерия и уъркшоп, етаж II
- Юбилейна галерия Бургаска фотографска общественост, етаж I
- Постоянна екпозиция - Икони XVII - XIX век, етаж III
- От 21.30 часа - Благовеста Рядкова - " От барока до съвремието... "
- От 23.00 часа - Ивайло Дуков - Шопен, Рахманинов
Галерията ще работи от 18.00 часа - 24.00 часа. Входът е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР