Бургас. Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ внесоха днес

...
Бургас. Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ внесоха днес
Коментари Харесай

Българските патриоти внесоха в Районната избирателна комисия в Бургас жалба срещу ДПС за погазване на изборното законодателство

Бургас. " Българските патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ " внесоха през днешния ден в Районната изборна комисия в Бургас тъжба против Движение за права и свободи поради жестоко тъпчене на изборното законодателство и водене на пропаганда на турски език. Водачът на листата Христиан Митев реагира остро против демонстративното неуважение на правовия ред и следващата антибългарска демонстрация от страна на Движение за права и свободи и настоя за предприемане на дейности от страна на РИК. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ .

" Агитацията на турски език е по време на предизборна среща на 20 юни в Руен. Кандидатът на Движение за права и свободи Йордан Цонев се обръща към гласоподавателите на турски както първоначално, по този начин и в края на срещата. Това е жестоко тъпчене на член 181, алинея 2 от Изборния кодекс, която повелява, че предизборната акция се прави единствено и само на български език.
Това е нагла проява на това, че не спазваш закона. Защото клипът от предизборната среща в Руен, на която се пропагандира на турски език, е качен на формалната страница на Движение за права и свободи. Това е провокация против целия български народ. Затова, ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ заявяваме: Продължаваме с националната подписка за възбрана на Движение за права и свободи! Над 60 000 български жители към този момент ни поддържаха. Случаят „ Руен “ не е единствен. С политическата си активност и изявите на управлението й партия Движение за права и свободи демонстрира, че е антибългарска, противоконституционна, етническа партия. Подписката ще бъде импортирана в прокуратурата на Република България, с искане за иницииране на произвеждане по реда на Глава пета от Закона за политическите партии по отношение на преустановяване на Политическа партия „ Движение за права и свободи “ на съображение член 40, алинея 1, т. 2 от ЗПП ", е позицията на " Българските патриоти ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР