Бунтовниците хуси в Йемен, които днес подновиха нападенията си срещу

...
Бунтовниците хуси в Йемен, които днес подновиха нападенията си срещу
Коментари Харесай

Бербок: Атаките на хусите в Червено море трябва незабавно да спрат

Бунтовниците хуси в Йемен, които през днешния ден възобновиха нападенията си против кораби в Червено море, съставляват опасност за сигурността на Израел, а също по този начин и за интернационалния морски превоз, сподели през днешния ден немският министър на външните работи Аналена Бербок, представена от Франс прес.

" Атаките на хусите против търговски кораби в Червено море би трябвало да престанат неотложно ", съобщи тя през днешния ден по време на конференция в Берлин.

" Те съставляват опасност освен за сигурността на Израел, само че в същото време заплашват интернационалния морски превоз ", добави Бербок в светлината на данните, че е бил атакуван контейнеровоз на корабната компания за линейни транспорти Хапаг-Лойд (Hapag-Lloyd).

Хусите през днешния ден нападнаха и два контейнеровоза на швейцарската компания за морски превоз Ем Ес Си (MSC), съобщи Българска телеграфна агенция.

Хусите, които управляват огромна част от територията на Йемен, сходно на палестинското придвижване " Хамас " и ливанската формация " Хизбула ", съставляват част от " оста на опълчване " против Израел, подкрепяна от Иран.

Хусите, които усилват броя на нападенията си в Червено море настояват, че те засягат кораби край крайбрежията на Йемен, за които се допуска, че имат връзка с Израел в отговор на войната, водена сред Израел и " Хамас " в линията Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР