Бунтарите в управляващата във Великобритания Консервативна партия подготвят планове да

...
Бунтарите в управляващата във Великобритания Консервативна партия подготвят планове да
Коментари Харесай

Консерватори планират да принудят Джонсън да подаде оставка

Бунтарите в ръководещата във Англия Консервативна партия приготвят проекти да сковават законодателната активност на държавното управление и по този метод да принудят Борис Джонсън да подаде оставка, оповестяват английските медии. Премиерът оцеля при гласуването на избор на съмнение в понеделник късно вечер.
Борис Джонсън, министър председател на Англия
Някои от 148-те депутати на торите, които с гласуването си в понеделник показаха съмнение в премиера, считат да се опитат да попречат на законодателната стратегия на държавното управление на Джонсън, като се въздържат от гласоподаване по основни законопроекти, както това стана по време на неговата предшественичка Тереза Мей. Те считат да слагат началото на по този начин наречените от тях " стачки " с проектозакона, допускащ отменяне на части от Протокола за Северна Ирландия, който се чака да бъде импортиран в околните дни в Камарата на общините.

Бунтарите са от най-различни крила на Консервативната партия. Това, което ги сплоти в съответния случай, бе държанието на премиера, който, съгласно тях, даде погрешни показания в Народното събрание за " Партигейт ", само че мнозина от тях са недоволни от Джонсън и по други аргументи като политиката за депортиране в Руанда на търсещи леговище на Острова, приватизирането на Канал 4, нарастването на налозите и така нататък Много от тях гласоподаваха срещу премиера изцяло непринудено, без никой да ги е карал да вършат това, и в този момент те шеговито се назовават " коалиция на хаоса ".

Междувременно от ден на ден висши фигури в Консервативната партия приканват Джонсън да понижи данъчното задължение като най-хубаво решение за справяне с повишаването на живота. Очаква се в най-скоро време Борис Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак да изложат нови проекти в тази посока./БГНЕС, БНР

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР