Бум на кърлежи заради затоплянето. В столицата започна косене и

...
Бум на кърлежи заради затоплянето. В столицата започна косене и
Коментари Харесай

Бум на кърлежи заради затоплянето

Бум на кърлежи поради стоплянето. В столицата стартира косене и напръскване в парковете и междублоковите зелени пространства.

Мартина всеки ден излиза на разходка с щерка си в парка. Все още не на всички места са обработени поляните, а това я тормози.

„ Надявам се да се погрижат и да няма проблеми. Когато са пръскали внимаваме, не вървим там и съблюдаваме периодите ", уточни тя.

Освен за хората, кърлежите са рискови и за домашните любимци. Всеки ден в практиката си ветеринарният лекар Яновски приема пациенти с кърлежи.

„ Целогодишно има заплаха от инвазия с кърлежи, само че от началото на пролетта до май и юни е пикът, защото огромна част от тях се разсънват от зимен сън и стартира размножаването им. Плъзват доста интензивно, само че вадим кърлежи и през другите месеци. По-лошото е, че кърлежите предават инфекциозни и паразитни болести, които могат да бъдат съдбовни за вашия любим ", изясни доктор Димитър Яновски.

От дирекция „ Зелена система " от предходната година стартират обработването на тревните площи с месец по-рано поради по-топлото време. Повече кърлежи има напролет и есента.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР