Бум на инфаркти и инсулти заради рязката температурна промяна през

...
Бум на инфаркти и инсулти заради рязката температурна промяна през
Коментари Харесай

Ръст на инфарктите и инсултите заради рязкото застудяване

Бум на инфаркти и инсулти поради внезапната температурна смяна през последните дни, регистрират от столичната Спешна помощ.

1294 са сигналите, на които незабавните медици са се отзовали през последните два дни, оповестява Нова Телевизия. Спешните медици регистрират взрив на сърдечно съдовите болести, инсултите и инфарктите.

За последните 48 часа инфарктите са 12, а инсултите - 40. За същия интервал на 2017 година инфарктите са били същият брой, а инсултите със седем по-малко.

За своята към този момент четвърт век лекарска процедура доктор Даниела Николова обрисува стряскаща наклонност: „ Напоследък аз мога да кажа, че се следи едносравнително подмладяване на тези болести. Само за предходната нощ имах 37-годишен пациент, който беше направил изострен инфаркт и единственото при него беше стресът и очевидно напрежението ".

От "Пирогов " не регистрират растеж в случаите на пациенти със сърдечно-съдови болести. За последното денонощие там са признати трима мъже с инфаркти.

За да се предпазим от инфаркти и инсулти при внезапна смяна на времето, лекарите поучават хронично болните постоянно да взимат медикаментите си, да осведомят лекуващите си лекари за всякаква смяна. Освен това - повече спорт, по-малко напрежение, разнообразна храна и време за отмора. Особено през уикенда, когато местим стрелките с час напред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР