Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и

...
Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и
Коментари Харесай

Разширението на газопреносната мрежа премина успешен финансов одит

" Булгартрансгаз “ ЕАД и Европейската изпълнителна организация по климат, инфраструктура и околна среда (CINEA) завършиха процедура по финансово одитиране на разноските по плана „ Рехабилитация, рационализация и разширение на българската преносна система - Фаза 2 ", оповестява Българска национална телевизия.

Проектът е от общ интерес за Европейския съюз и е осъществен с грантово финансиране. Предвижда се рехабилитация на два сектора от Северния полупръстен на българската газопреносна мрежа.

Извършеният одит обгръща разноските, направени от началото на осъществяване на грантовото съглашение от 8 януари 2019 година до 31 декември 2020 година

В рамките на инспекцията е осъществен обзор на системите за счетоводство и ръководство на планове на „ Булгартрансгаз “ и на съответната документи. Установено е, че тестваните публични поръчки подхождат на българското и европейско законодателство. Потвърден е и цялостният размер на декларираните от сдружението разноски за възобновяване, оповестяват от " Булгартрансгаз ".

Направени са рекомендации и са дадени инструкции по отношение на отчитането на дейностите и разноските по плана, които ще бъдат приложени, както при финалното отчитане на одитирания план, по този начин и във връзка с другите финансирани от CINEA планове, които " Булгартрансгаз " извършва.

Това са разширението на хранилището в Чирен и интерконектора България-Сърбия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР