Bulgaria on airМного скоро на рискови участъци ще сложим ограничение

...
Bulgaria on airМного скоро на рискови участъци ще сложим ограничение
Коментари Харесай

Експерт: Скоро ще сложим ограничение 20 км/ч и ще обвиняваме шофьорите за превишена скорост

Bulgaria on air

Много скоро на рискови сектори ще сложим ограничаване 20 км/ч и ще упрекваме водачите за превишена скорост. Понякога лидерът се упреква, с цел да се оправдаят всички други неуредици и фактори, сподели в утринния блок на Bulgaria on air специалистът по пътна сигурност Красимир Георгиев във връзка тежката злополука край Своге, при която починаха 16 души, а над 20 бяха ранени, написа Novini.bg.

Смятам, че лидерът не може да бъде отговорен. Това не е нов водач, това е човек с опит, това е човек в превоза, той е минавал стотици пъти оттова. Дали по-скоро тази мантинела не трябваше да върне рейса, откакто се е блъснал в нея, а не да поддаде, съобщи Георгиев.

Възможно е да се е получило аквапланинг, само че се разбра, че на завоя до мястото на злополуката асфалтът е изхабен и даже при изсъхнало време е като лед, уточни Любка Маринова от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Автотехническата експертиза ще каже какво се е случило. По време на злополуката е имало мощен дъжд, който също е съдействал. Освен това още веднъж се заговаря за коланите в рейсовете. Вчера на съвещанието в Министерски съвет се е взело решение наложително да се поставя колан при возене в рейс. Тази защитна мярка доста е понижила жертвите в Европа, съобщи Маринова.

Тя е на мнение, че на автомагистрали стават минимум ПТП, а точно това е бъдещето в превоза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР