“Булгаргаз не участва в търговските преговори с “Газпром, заяви изпълнителният

...
“Булгаргаз не участва в търговските преговори с “Газпром, заяви изпълнителният
Коментари Харесай

"Булгаргаз" още не участва в разговорите с "Газпром"


“Булгаргаз ” не взе участие в комерсиалните договаряния с “Газпром ”, съобщи изпълнителният шеф на българското сдружение Деница Златева в предаването “Лице в лице ”.

Тя акцентира, че това, което “Булгаргаз ” може да направи е да извършва контракта в частта за изпращане на ежедневни поръчки за количествата по контракт.

“Ние получаваме нулево удостоверение на поръчките от страна на “Газпром ”. “Булгаргаз ” не прави заплащания предплатени по фактури за доставка на природен газ. “Газпром ” също по този начин закри сметката, по която ние плащахме. Ако се стигне до някаква договореност или до пускане на договаряния естествено “Булгаргаз ” като страна по контракта ще влезе в тези договаряния. Важно е да кажем, че нашата цел е да осигурим сигурни доставки и такива на допустими цени ”, изясни Златева.

Разглеждаме всички разновидности за доставка на природен газ, който би подсигурил допустима цена и сигурност на доставките, сподели тя.

" Булгаргаз " изиска растеж от 18% за цената на газа през септември

“Днес внесохме окончателното ни предложение за дефинитивна цена за септември 353,63 лева за мегаватчас, което е растеж от 18% по отношение на август. В момента тече съвещанието на Комисията за енергийно и водно контролиране и чакаме те да излязат с решение дали удостоверяват тази цена ”, съобщи Златева.

Тя акцентира, че се надява цената през октомври да намалее.

За това има ли риск от банкрут " Булгаргаз " - гледайте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР