Булгаргаз има изцяло ново ръководство, като изненадващо начело е ще

...
Булгаргаз има изцяло ново ръководство, като изненадващо начело е ще
Коментари Харесай

В ключов момент "Булгаргаз" се оглавява от бившия червен депутат Деница Златева

" Булгаргаз " има напълно ново управление, като изненадващо отпред е ще Деница Златева - политик от Българска социалистическа партия без енергиен опит, въпреки че преди година и половина бе назначена като шеф ръководство " Административно " в държавния газов снабдител. Рокадата идва след решение на притежателя БЕХ от 16 август, се вижда от подадените документи за регистриране в Търговския указател.

На същия ден е извършено и съвещание на новите членове на съвета на шефовете на " Булгаргаз ", на което Златева е определена за изпълнителен шеф. Постът си резервира Иван Топчийски, а новите четирима членове са Димитър Владимиров Спасов, Татяна Ангелова Петрова-Бояджиева и Веселин Сашев Синабов. За първите двама няма данни за опит в газовия бранш, като последният е приключил право в Москва и е работил в " Булгартрансгаз ".

Рокадата на служебния кабинет е първата в енергетиката и идва в основен миг - когато България няма обезпечени количества импорт на природен газ за идващите месеци, в случай че не се броят азерските. Във вторник " Булгаргаз " даже организира търг за доставки за последно тримесечие, само че по този начин и не разгласи резултата.

Златева поема поста от Людмил Йоцов, който оглави компанията при започване на годината и пристигна от един от европейските търговци на газ - МЕТ., който ръководеше " Булгаргаз " от 2016 година
Реклама Коя е Деница Златева
Деница Златева има политическа кариера в управлението на Българска социалистическа партия, член е на Националния съвет на партията. Подобно на други фигури и назначения на настоящия длъжностен кабинет на Румен Радев, тя също е част от вътрешната съпротива на Корнелия Нинова. Миналата година след третите парламентарни избори през ноември Златева беше измежду членовете на необятното управление на Българска социалистическа партия, които желаеха оставката на Нинова като водач на партията.

В първото служебно държавно управление на Румен Радев през 2017 година тя беше вицепремиер и отговаряше за подготовката на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

По време на тройната коалиция и кабинета " Станишев " беше шеф на кабинета на тогавашния вицепремиер за еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 година беше европепутат от Българска социалистическа партия, а по-късно - народен представител в 42-ото Народно събрание.

На евроизборите през 2019 година пленумът на Българска социалистическа партия неодобрява препоръчаното от Нинова нареждане на листата и след вкарването на нови хора в нея Златева отпадна от третото място, на което беше сложена. Тогава водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че в Българска социалистическа партия имало единствено един човек, който схваща нещо от европейска политика и това била Деница Златева.
Реклама
Година по-късно, през 2020, от нейна обява във фейсбук се разбра, че е назначена за административен шеф в " Булгаргаз " - в края на третото държавно управление на Борисов. Няма информация какъв брой време е оглавявала ръководство " Административно ", само че там на процедура е отговаряла за дирекции като Човешки запаси, IT, деловодство, водачи и така нататък
Останалите три попълнения
Веселин Синабов няма фирмени участия. Единствено от портала за отворени данни на държавното управление се вижда, че е приета дипломата му от Московски държавен институт за интернационалните връзки (университет) при Министерство на външните работи на Русия от 2010 година, компетентност право. Ако не е съвпадане в имената, евентуално неговият татко Сашо Синабов е посочен като, където е Отговорен секретар по връзки с българската диаспора в Русия.

По информация на " Капитал " Веселин Синабов до новто си предопределение е бил чиновник на държавното " Булгартрансгаз ", където е оглавявал дирекция " Търговски интервенции ", като е отговарял за балансирането на системата. Според източник от държавната компания той схваща от търговия с газ.

Димитър Владимиров Спасов има единствено остарели участия в три компании: консултантската " Силита Развитие " (в която в този момент присъединяване има татко му), БМЕ (за железни изделия) и Едноличен търговец " Хрънг - Димитър Спасов ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР