БулфотоПоявата на новия щам Омикрон засега не води до 5-та

...
БулфотоПоявата на новия щам Омикрон засега не води до 5-та
Коментари Харесай

Социолог: От сутрин до вечер ни заливат с Ковид. Хората спряха да слушат

Булфото

Появата на новия вариант Омикрон към този момент не води до 5-та вълна на вируса, само че отприщи нова осведомителна вълна из медиите.

Информацията за Covid-19 се трансформира в " бял звук ", т.е. всеки спря да слуша. Макар и вярна, непрекъснатото говорене докара до устойчивост - да вземем поради новия вариант. Никой не знае какво е случва, само че от заран до вечер специалисти приказват по въпроса.

Това разяснява социологът Първан Симеонов. Той, дружно с теоретичен колектив в състав проф. Даниел Вълчев, доцент Борис Попиванов, доцент Мартин Белов и доцент Симеон Гройсман представиха на конференция в Българска телеграфна агенция плана си, озаглавен " Кризата с Covid-19 и бъдещето на либерално-демократичните конституционни модели ", съобщи нюз.бг.

С няколко думи целта му е да проучва дали демократичния модел на народна власт, в който живеехме до момента, може да остане същия при новите действителности, провокирана от коронапандемията.

По думите на социологът от " Галъп интернешънъл "  в обществото се оформят два противоположни на пръв взор, само че правилни взаимно разкази. " Единият споделя, че такива и такива ограничения следва да се взимат при такива и такива условия, такива и такива равнища на заболеваемост. Същевременно има и различен роман, гледащ от горната страна в обществено-политически проект - накъде отива обществото. С прекомерното нахлуване на експертното говорене политическото бе оставено на назад във времето. А това е и политически диалог включително ", сподели той.

" Трайна укрепление " сред имунизирани и неимунизирани - макар въвеждането на зелените документи, освен не понижава, а в противен случай - пораства, въпреки и минимално - от 45% на 46% през ноември. Причината - именно насаденото съмнение в обществото към властовите елити. Най-голяма е групата на нежелаещи да се имунизират измежду младежите и маргинализираните групи.

По думите на специалиста по конституционно право доц. доктор Мартин Белов ограничения, сходни на тези в Австрия, които предвиждат дори и затвор за отказващи да се имунизират, ще бъдат противоконституционни, в случай че се приложат тук в България. " Това не значи, че не могат да бъдат въведени, само че ще бъдат противоконституционни. Дали става дума за насила на 60% или даже на 1%, няма разлика ", разяснява той.

" Има 3 разнообразни хипотези - че коронавирус рецесията ще промени доста либерално-демократичните конституционни модели и че няма да го направи. И трето, което считам за най-вероятно - просто изкарва на напред във времето проблеми, таяли се през годините ", сподели на собствен ред Даниел Вълчев. И добави и другата причина за загубата на доверие от страна на хората към ограниченията - основава се нов технократски хайлайф на специалисти, а диалогът става главно подобен, което кара доста хора да престанат да слушат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР