БулфотоНапрежението между Украйна и Русия неизбежно ще въвлече и НАТО,

...
БулфотоНапрежението между Украйна и Русия неизбежно ще въвлече и НАТО,
Коментари Харесай

НАТО: Русия да спре провокациите си и да деескалира ситуацията

Булфото

Напрежението сред Украйна и Русия неизбежно ще въвлече и НАТО, в случай че не в бойни дейности на бойното поле, то най-малко в словесни престрелки. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани Русия във вторник да изтегли войските, които съгласно Алианса Москва концентрира по украинските граници, преди изключителното съвещание на министрите на външните работи и защитата от Алианса, предава Reuters.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба отлетя за Брюксел за диалози със Столтенберг ден откакто Киев упрекна Кремъл, че е пренебрегнал настояването му за договаряния сред президентите на двете страни поради концентрацията на съветски сили наоколо до границата на Украйна.

„ През последните седмици Русия трансферира хиляди подготвени за пердах войски до границите на Украйна, което е най-голямото скупчване на съветски войски (в региона) след противозаконното анексиране на Крим през 2014 година “, съобщи Столтенберг.

„ Русия би трябвало да приключи това военно скупчване в и към Украйна, да спре неотложно провокациите си и да деескалира обстановката “, добави той на конференция с Кулеба. Украинският министър сподели, че Киев желае дипломатическо решение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР