Букурещ. Особеностите на българското и румънското земеделие са сходни и

...
Букурещ. Особеностите на българското и румънското земеделие са сходни и
Коментари Харесай

МЗХГ: България и Румъния ще координират позициите си за бъдещето на ОСП

Букурещ. Особеностите на българското и румънското земеделие са сходни и двете министерства би трябвало да обединят старания за решаването на общите проблеми свързани с ОСП и търговията със селскостопански артикули. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на работна среща с румънския министър на земеделието и развиването на селските региони Петре Деа, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
В Букурещ, двамата министри се договориха за съгласуване на позициите на България и Румъния и разширение на съдействието сред двете страни в идните договаряния, както и продан на информация по отношение на превантивни дейности за недопускане на разпространяването на болестта Африканска чума по свинете.
Министър Порожанов акцентира, че министър Деа и неговият екип могат да разчитат на цялостна поддръжка от страна на специалистите в МЗХГ по отношение на подготовката на румънската страна за идното им Председателство на Съвета на Европейски Съюз.
По време на визитата двамата министри посетиха стопанство за развъждане на зърнени култури, плантация за наедрял рогат добитък, лозови масиви и месопреработвателно дружество.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР