Буферните станции в София ще бъдат безплатни днес и утре

...
Буферните станции в София ще бъдат безплатни днес и утре
Коментари Харесай

Буферните паркинги в София са безплатни след прогноза за мръсен въздух

Буферните станции в София ще бъдат безвъзмездни през днешния ден и на следващия ден по решение на Столична община. Мярката бе оповестена поради прогноза на системата за наблюдаване на въздуха на Изпълнителната организация по околната среда, че в четвъртък и петък се чака рисково превишение на равнищата на фини прахови частици в столицата. Безплатните паркинги са ситуирани до метростанциите " Интер експо център-бул. " Цариградско шосе ", " Бели Дунав " в кв. " Надежда " и " Национален стадион " Васил Левски " на бул. " Драган Цанков " (срещу БНР). Целта е повече жители да оставят колите си и да употребяват градския превоз.

По в този момент настоящите правила на Столична община гратис паркиране в буферните паркинги се планува при прогноза за над 3-кратно превишение на ФПЧ10 или при приблизително осъществено такова за предходните 24-часа - над 150 микрограма на куб. м. при безвредни равнища от 50 микрограма. За наслада обаче към този миг прогнозата за подобен растеж на запрашаването не се сбъдват. Станциите на Изпълнителна агенция по околна среда демонстрират, че тази нощ към 80 микрограма на куб.м. е записано в " Хиподрума " и " Павлово ". Към този час първата регистрира равнища под рисковите правила, а на втората те се резервират. Без превишение са равнищата в " Младост ", " Дружба " и в " Надежда ".  

Освен гратис паркиране на паркингите в метрото, поради прогнозата за замърсен въздух Столична община приканва хората, които се отопляват с въглища и дърва, да преминат при опция към различно отопление. Съобщава се и че Столичният инспекторат инициира изключителни инспекции за надзор на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици, както и изключителни инспекции на строителни обекти. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР