БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Най-висшият наказателен съд на Аржентина

...
БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Най-висшият наказателен съд на Аржентина
Коментари Харесай

Аржентински съд обвинява Иран и Хизбула за смъртоносния атентат в еврейския център през 1994 г.

БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Най-висшият углавен съд на Аржентина заяви в четвъртък за ново развиване в неуловимото търсене на правдивост в най-смъртоносната офанзива в страната в историята — бомбен атентат през 1994 година против щаба на еврейски общински център - заключението, че Иран е възнамерявал офанзивата и ливанската въоръжена група Хизбула е изпълнила проектите.

В решение, получено от Асошиейтед прес, Касационният съд на Аржентина смята, че Иран и неговите ливанци прокурист, Хизбула, виновен за бомбения атентат в Буенос Айрес, който срина читалището, умъртви 85 души, рани 300 и опустоши най-голямата еврейска общественост в Латинска Америка. Съдът сподели, че нападението е възмездие за това, че Аржентина се е отказала от съглашението за нуклеарно съдействие с Техеран.

Твърдейки за „ политическата и стратегическа “ роля на Иран в бомбардировката, аржентинският съд проправи пътя фамилиите на жертвите да бъдат привлечени правосъдни каузи против Ислямската република. През последните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР